När Timbro själv får sponsra

Nu kör vi! Det blir säkert utsålt, nej förlåt, vad skriver jag, det är fri entré,men fullt lär det ju bli. Graaatis är det också (när Timbro själv får välja, och sponsrar). Och kulturministern har anmält sig, och säkert kommer det många kulturpotentater.

Det stora kulturslaget går av stapeln 21 februari, rött mot blått, på Teater Brunnsgatan Fyra. Medverkande är Joacim Berner numer ordförande Riksteatern, Michael Storåkers vd Bukowskis, Mats Svegfors vd Sveriges Radio och Lo Kauppi , skådespelare, regissör mm.Med all respekt för samtliga debattörer, är ändå inte uppsättningen alltför  skruvad: om man nu väljer tre vd-gubbar och en fjärde kvinna, med känt ”vänsterperspektiv”, varför ska just hon då vara fri skådespelare och författare mm? Kunde inte det också varit en kvinnlig vd, teaterchef, konsthallschef? Kanske hade det blivit för dålig dramaturgi.

Teaterchefen Maria Montelius och vd:n Maria Söderqvist är hjärnorna bakom dessa debattkvällar, sammantaget tre. Sponsrade av Timbro. Maria Montelius säger i SvD att: ”Tonen är så uppskruvad och aggressiv. Jag är väldigt trött på demoniseringen av varandra som vi håller på med.” Håller med. Men tror kanske inte att just den här kvällen kommer att förändra det grälla debattklimatet.

Längtar väldigt mycket mer efter den fantastiska föreställningen Stjärna över Lappland av Staffan Göthe, i regi av Maria Montelius,  som gick på samma teater. Dock osponsrad av Timbro.

Marianne Steinsaphir

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: